Resmi ismiyle Kore Cumhuriyeti, Kore Yarımadasının güney kesiminde bulunuyor. Çin, Japonya ve Kuzey Kore ile çevrili olan ülke hakkında 10 ilginç bilgiyi derledik.
Eğer Güney Kore’de doğduysanız, doğduğunuz anda 1 yaşında kabul edilirsiniz.
Birinin ismi kırmızı mürekkeple yazılıyorsa o kişi ya ölmek üzeredir ya da çoktan ölmüştür.
Güney Kore’de 4 sayısının şansızlık olduğuna inanılır ve ölümle ilişkilendirilir.
Güney Kore bayrağı pek çok felsefi anlamı barındırır. Bayrağın ortasında denge ve uyumu ifade eden mavi ve kırmızı yin-yang sembolü ve köşelerinde cenneti, toprağı, ateşi ve suyu sembolize eden dört trigram bulunur.
Tatlı patatese olan tutkularıyla tanınan Güney Koreliler, tatlı patatesi tatlılarda, cipslerde, ekmeklerde, salatalarda ve hatta lattede bile kullanırlar.
Dünya üzerindeki en büyük alışveriş merkezlerinden bir kısmı Güney Kore’dedir ve mağazalar sabah 4’e kadar açıktır.
Kamu alanlarında içki içebilme özgürlüğünün tanındığı az sayıda ülkeden biri Güney Kore’dir. Sokakta elinizde içki şişeleriyle yürümeniz ya da parklarda içki içmeniz Güney Kore’de sorun yaratmayacaktır.
Kore 1945 yılında kadar birleşik bir krallıktı. Japonya’nın II. Dünya Savaşı’ndaki yenilgisinin ardından Kore topraklarından çekilmesiyle krallık ikiye bölündü. Kuzey Kore, Sovyetler Birliği tarafından idare edilirken, Güney Kore Amerika Birleşik Devletleri tarafından yönetilmeye başlandı. Soğuk Savaş sırasında ise, Kore’nin iki bölgesi birbiriyle savaşı başladı.
Her iki tarafın da dışarıdan destek aldığı Kore Savaşı, ABD ile Sovyetler Birliği arasındaki ilk büyük askeri çatışma olarak kabul edilir.
Güney Kore’de ulusal bir din yoktur. Fakat ülkede Hristiyanlık ve Budizm yaygındır.
Güney Kore’de taksiler, verdikleri hizmet seviyesine göre renklendirilirler. Siyah taksiler deneyimli şoförler tarafından kullanılan lüks araçları ifade ederken beyaz ve gri olanlar çok deneyimli olmayan şoförler ile standart araçları ifade eder.