Fly Geyser, Nevada
Fly Ranch Geyser olarak da bilinen Fly Geyser, yapay bir jeotermal sıcak su kaynağı. Washoe Country, Nevada’da bulunuyor. Yaklaşık yüksekliği 1,5 metre ve üzerine oturduğu höyükle birlikte 3.7 metre genişliğinde.
Gansu Zhangye Ulusal Jeoparkı, Gansu/Çin Halk Cumhuriyeti
Gökkuşağı Dağları olarak da anılan ve Çin’de bulunan Gansu Zhangye Ulusal Jeoparkı, 322 km2’lik bir alanı kaplıyor. 2012 yılında yarı-ulusal jeopark haline gelen ve 2016’da resmi olarak ulusal jeopark olan Zhangye Ulusal Jeoparkı, kayaların renk geçişleri ile dünyanın en şaşırtıcı coğrafi güzelliklerinden birini sunuyor.
Abraham Gölü, Kanada
Uzunluğu 32 km ve kapladığı alan 53 km2’den fazla olan Abraham Gölü, yapay bir göl olmasına rağmen Rocky Dağlarındaki diğer buzul göllerinde olduğu gibi kaya tuzundan kaynaklanan mavi renge sahiptir.
Dallol Volkanı, Etiyopya
Dallol Volkanı, Etiyopya’daki Erta Ale Bölgesinin kuzeydoğusundaki Danakil Çöküntüsünde oluşan bir volkanik patlama krateridir. Dallol Volkanının etrafında çok sayıda tuzlu ve asitli su kaplıcası bulunur.
Grand Prismatic Springs, Wyoming/ ABD
Yellowstone Milli Parkında bulunan Grand Prismatik Springs, masalları anımsatan renklere sahip olmasının yanı sıra dünyanın en büyük üçüncü kaplıcası olma özelliği de taşıyor.
The Dark Hedges, İrlanda
Game of Thrones’un Krallar Yolu, Kuzey İrlanda’da Antrim kıyılarında bulunuyor.
Cehennem Kapısı, Türkmenistan
Derveze Çukuru olarak da anılan Cehennem Kapısı, Karakum Çölü’nün ortasında bulunan bir doğalgaz kuyusu. 70 metreye yakın çapı bulunan kuyu, çevreyi korumak için ateşe verildiğinden beri yanmaya devam ediyor.
Huacachina, Peru
Ica Region, Peru’da bulunan Huacachina, çölde bulunan doğal bir göl etrafına kurulmuş küçük bir köy.
Antilop Kanyonu, Arizona, ABD
Erozyon sonucunda oluşan Antilop Kanyonu, Amerika’da en fazla ziyaret edilen kanyonlardan biri. Antilop Kanyonu Navajo dilinde ‘Tse’bighanilini’ olarak geçiyor ve suyun taşların arasından aktığı yer anlamına geliyor.
Mutnovsky Volkanı yakınlarındaki Buz Mağarası, Rusya
Buz mağarasını, Mutnozsky yanardağının altındaki buzul alanlar boyunca akan bir akarsu oluşturmuştur. İçine girmek için çok küçük bir girişi olsa da sıcak yaz günlerinde ve hafif kar yağışının olduğu günlerde mağaranın tavanı neredeyse şeffaflaşarak bir katedralin vitraylı çatılarını anımsatır.