19 Haziran 2022

Dünyanın En Uzun Romanları

Burcu Tur Yüksel Akay

~4dk

Dünyanın en uzun romanları listemiz, uzunluğun nasıl ölçüleceği konusunda bir fikir birliğine varılamadığı için (karakter, kelime, sayfa sayısı, vb.) yaklaşık olarak hazırlanmıştır.

Marienbad My Love, Mark Leach

Dünyanın en uzun romanları listemizin ilk sırasında, yaklaşık 18 milyon kelimeyle Marienbad My Love yer alıyor.

Issız bir adaya sürgüne gönderilen bir gazetecinin film yapımcısı olmaya giden yolda yaşadıklarını konu alan roman, Hristiyanlığa ve Hristiyan mitolojisine dair birçok nüans içermektedir.

Marienbad My Love, Mark Leach
Görsel Kaynağı

The Blah Story, Nigel Tomm

11 milyonu aşkın kelime sayısıyla The Blah Story, listemizin ikinci sırasında yer alıyor. 23 ciltten oluşan roman, post-modern bir destan olarak da anılıyor.

The Blah Story, Nigel Tomm

Artaméne, Madeleine de Scudéry / Georges de Scudéry

On yedinci yüzyılda, on cilt halinde basılan roman serisi, 2.1 milyon kelimeyle Fransızca yazılmış en uzun roman olma özelliği taşıyor (bazı kaynaklara göre kitap, 1.9 milyonu aşkın kelimeye sahiptir).

Roman kimi tarihçiler tarafından Georges de Scudéry’e, kimileri tarafındansa kız kardeşi Madeleine de Scudéry’e atfedilmektedir.

Artaméne, Madeleine de Scudéry / Georges de Scudéry

Les Hommes de Bonne Volonté, Jules Romains

2.07 milyon kelimeyle dünyanın en uzun romanları listesinin dördüncü sırasında yer alan Les Hommes de Bonne Volonté, 27 ciltten oluşan bir epik roman serisidir. 1932 ile 1946 yılları arasında kaleme alınmıştır.

Venmurasu, B. Jeyamohan

2014 yılında yayımlanmaya başlayan ve 2020 yılında tamamlanan Venmurasu, 1.5 milyondan fazla kelime içermektedir. Bir Tamil romanı olan kitap, klasik Hint destanı Mahabharatha’nın modern versiyonudur.

Venmurasu, B. Jeyamohan

A la recherche du temps perdu (Kayıp Zamanın İzinde), Marcel Proust

1.267.069 kelime içeren Kayıp Zamanın İzinde, Guinness Rekorlar Kitabı tarafından şimdiye kadar yazılmış en uzun roman olarak değerlendirilmiştir.

1913 ile 1927 yılları arasında yayımlanan roman, 20. yüzyıl edebiyatının en büyük eserlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Mission Earth, L. Ron Hubbard

On ciltlik bir bilim kurgu romanı olan Mission Earth, 1.2 milyon kelime içermektedir. Hubbard, ilk cildin yayımlanmasından üç ay sonra hayatını kaybetmiş, diğer ciltler yazarın ölümünden sonra basılmıştır.

Mission Earth, L. Ron Hubbard

Sironia, Texas, Madison Cooper

1.1 milyon kelime içeren iki ciltlik roman, ilk kez 1952’de yayımlanmıştır. Teksas’ın Sironia kasabasında yaşamı konu alan roman, Houghton Mifflin Edebiyat Ödülü sahibidir.

Min Kamp (Kavgam), Karl Ove Knausgard

İlk kez 2009 yılında yayımlanan ve 1 milyon kelime içeren Kavgam, The Brage Prize for Ficton ödülüne sahip. Kısa bir süre içinde yirmiden fazla dile çevrilen ve tüm dünyada büyük ses getiren bu altı ciltlik otobiyografik roman, çağdaş edebiyatın en önemli eserlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Min Kamp (Kavgam), Karl Ove Knausgard

Clarissa (Or the History of a Young Lady), Samuel Richardson

980 bini aşkın kelime içeren roman, ilk kez 1748 yılında yayımlanmıştır. Richardson’un başyapıtı kabul edilen eser, ailesi tarafından sürekli engellenen kahramanın trajik hikayesini anlatmaktadır.

Bu içeriği beğendiniz mi? Bunun gibi daha fazla içerik üretebilmemiz için bize Patreon´da destek olun. 🙂
10layn.com Patreon button
Burcu Tur Yüksel Akay

Burcu Tur Yüksel Akay

Tüm yazıları

E-bültenimize kaydolun.