Panel: Çizgi romanın her bir karesi.
Gutter: Paneller arasında bırakılan boşluk.
Bleed: Kenar boşluğu bırakılmamış panel.
Splash Panel: Bulunduğu satırın tamamını kaplayan panel.
Splash Page: Sayfanın tamamını kaplayan panel.
Spread: İki tam sayfayı kaplayan panel.
Recto: Spread’i oluşturan sağ sayfa.
Verso: Spread’i oluşturan sol sayfa.
Dolgu (Fill-in): Bir çizgi roman serisi devam ederken ekipten biri/birkaçı çeşitli sebeplerle ara verebilir. Böyle durumlarda boşluk soldurma sayıları hazırlanır. Dolgu sayılarda genellikle hikaye konu açısından farklı olur.
Bubble: Karakterlerin konuşma ve düşüncelerini aktaran balon. Balonların şekli genellikle karakterlerin ruh halleri hakkında da ipucu verir.
Baloncuğun içindeki yazı stili diğerlerinden farklıysa genellikle karakter yabancı bir dilde konuşuyordur.
Fasikül (Issue): Amerikan çizgi romanlarında standart boy (16.5 x 25 cm). Fasiküller genellikle 32 sayfadan oluşur. 22 sayfasını hikaye, diğer sayfalarını firma tarafından basılan çizgi romanların listesi ve reklamlar oluşturur.
Grafik Roman (Graphic Novel): Amerikan çizgi romancılarının Avrupa standartlarında hazırlanan çizgi romanlara verdiği isimdir. Grafik Romanlar genellikle kendi içinde bağımsız, ancak devamlılığı olan uzun hikayelerdir. Amerikan tarzı çizgi romanlarsa Comics olarak anılır.
Hikaye Örgüsü (Story Arc / Arc): Genellikle aynı karakterlerden oluşsa da çizgi romanların temaları ve hikayeleri dönem dönem değişebilir. Farklı temaları olan her bir olay örgüsü story arc olarak isimlendirilir.
Hiatus: Çizgi romanı hazırlayan ekip tarafından iki arc arasında verilen ara.
Kaynak (Orijin): Bir karakterin hikayede neden yer aldığını ve geçmişini anlatan hikaye.
İlk Çıkış (First Appearance): Bir çizgi roman karakterinin ilk görüldüğü sayı.
Cameo: Bir karakterin ilk çıkışından önce varlığının belli olmasını ifade eder. Genellikle ilk çıkıştan önceki sayıdır.
Sert Kapak (Hardcover): Kalın, sert ve ciltli olarak üretilmiş eserlerdir.
Yumuşak Kapak (Softcover): Yumuşak kapaklı versiyondur. Sert kapaktan daha uygun bir fiyata üretilir.
Varyant Kapak (Variant Cover/Variant Edition): Bir fasikülün birkaç farklı kapakla basılmış versiyonudur. Bazı kapaklar diğerlerinden daha az basılabilir.
Bi-Monthly: İki ayda bir yeni sayısı çıkan seri.
Bi-Weekly: İki haftada bir yeni sayısı çıkan seri.
Yıllık (Anual): Sürekli yayınların yılda bir çıkan özel sayılarıdır. Her düzenli serinin yıllığı olmayabilir. Hikayeler yıl içinde yayınlanan bölümlerden daha uzun olabilir ya da daha fazla çizim içerebilir.
Albüm (Trade Paperback): Talep gören bir serinin tek kitapta toplanmasıdır. Genellikle seriyi arşivlerken tercih edilir. Kimi zamansa fasikül sayılar pahalı olduğu için ya da zor bulundukları için tercih edilebilirler. Albümlerde serinin içerdiği sayılarda bir değişiklik yapılmaz.
Sınırlı (Limitli) Seri (Limited Series): Belirli sayıda basılan çizgi roman serileridir. Okuyucu genellikle hikayenin kaç sayı devam edeceğini bilir.
Kesişme (Crossover): İki ya da daha fazla çizgi roman başlığının tek bir hikayeyi paylaşması. Bazen farklı firmalar aynı başlığı paylaşabilir ya da hikayenin başlangıcı çizgi romanın bir sayısındayken devamı sonraki sayıda değil, başka bir çizgi romanda yer alabilir.
Eşleşme (Team-Up): Sıklıkla Marvel Comics’de görülür. Farklı hikayelerdeki karakterler bir hikayede bir araya gelir. Ortak düşmana ya da birbirlerine karşı savaşırlar.
Altın Çağ (Golden Age): 1938 yılında Action Comics #1’in çıkmasıyla başlar. Superman’in ilk göründüğü sayıdır.
Gümüş Çağ (Silver Age): 1956 yılında Showcase #4 ile başlar. Flash’ın ilk göründüğü sayıdır.
Modern Çağ (Modern Age): Bazıları X-Men #1’i (1975) bazıları Batman: Dark Knight Returns’ü (1986) modern çağın başlangıcı olarak kabul eder.
Prestijli Dizgi (Prestige Format): İç sayfaları iyi kalitede kağıttan, ileri baskı teknikleri kullanılarak basılır. Kapakları kalın kartondan ve ofset baskıdır. Grafik romanların ve sınırlı (limitli) serilerin bir kısmı bu şekilde basılır.
BONUS
Çizgi Roman Kodu (Comics Code): Günümüzde etkisi azalmış bir çeşit otokontrol mekanizmasıdır. Hikayenin genç okuyucuların zihinsel ve fiziksel gelişimini engelleyecek unsurlar içermediğini belirtir.
Esinlenme / Taklit (Rip Off): Bir çizerin çizimini taklit etmek. Hayranlar tarafından çizilenlerin yanı sıra bir çizerin tarzı kendisinden daha popüler başka bir çizerin tarzına benziyorsa bu da rip off olarak değerlendirilir.