7 Eylül 2020

The Wolf Among Us: Masal Karakterleri Manhattan Sokaklarında

Ayşegül Kibar

~5dk

The Wolf of Among Us, genelde Avrupa kökenli masallarda, mitolojide ve edebiyatın farklı alanlarında karşımıza çıkmış olan Oduncu, Kötü Kurt, Pamuk Prenses, Güzel ve Çirkin ve daha birçok karakteri içeren bir çizgi roman serisinin (Fables, Bill Willingham) uyarlaması.

Karakterlerimiz -diğer bir söyleyişle fabllar- tiranlık yönetimine dayanamayıp anayurtlarından kaçarak günümüzde Manhattan’da bulunan Fabletown adında bir yerleşim yeri oluşturuyor. 

Bu dünyaya karışabilmek için kendilerini insan görünümüne sokan bir tılsım edinmeleri gerekiyor. Edinemeyenler ise, kırsal alanlardaki Çiftlik’e yollanıyor. 

Yeni dünya düzeniyle beraber karakterler de eskisinden farklı roller ediniyor. Kötü Kurt (Big Bad Wolf, Bigby) eskisi gibi kötü değil ve hatta güvenliği ve refahı sağlamaya ant içmiş bir şerif. 

Oyunumuz Şerif Bigby’nin bir kadının ölümünü araştırmasıyla başlıyor. Oyun boyunca fablların eski Kötü Kurt hakkındaki izlenimlerimizi değiştirmeye ve bir kadının cinayetini çözmeye çalışıyoruz. 

Çizgi roman severler için harika bir oyun. Zira Telltales firması tarafından geliştirilmiş ve Telltales çizgi romanvari grafikleriyle ünlüdür. Eğer gerçekçi grafikleri seviyorsanız bu açıdan eksi puan alabilir. Yine de yeniliklere açık olmakta fayda var.

The Wolf of Among Us, 5 bölümden oluşuyor.

Oyunda aksiyon, karakterler arasındaki ilişkiler, gizem, macera her şey çok yerinde. Fakat kimisi aksiyon sahnelerinin biraz daha fazla, sinematiklerinse biraz daha az olması gerektiğini düşünüyor. Daha fazla aksiyon sahnesi olsa, yine çok güzel bir oyun olurdu. Ama oyunun dünyasını anlamak için biraz fazla sinematik şart.

Aynı zamanda cinayet soruşturması yürüttüğümüz için diğer karakterlerle fazlaca konuşmamız gerekiyor. Bu da sinematiğin fazla olmasının bir sebebi, diye düşünüyorum. Çıkması muhtemel olan ikinci oyunda aksiyon unsuru arttırılabilir tabi. 

the wolf of among us

Her hikaye bazlı oyunda olduğu gibi The Wolf Among Us’ta da seçimlerimiz olayların seyrini değiştiriyor ve sonu belirliyor.

Basit gibi görünse de, dikkat etmezseniz etkileşime girdiğiniz bir karakter size birden kızınca ‘Ne yaptım ki ben şimdi’ demeniz pek olası. Seçimlerinizi iyi düşünmeli ve farklı pencerelerden bakabilmelisiniz. Bunu da, size tanınan süre içinde yapmalısınız. Aksi takdirde sorulan soruya sessiz kalmış olursunuz ve bu da, bazı noktalarda hikayeyi etkiler. 

Üçüncü şahıs bakış açısıyla oynuyoruz ve oyun, genel olarak bir film gibi akıp gidiyor. Oyun değil de, animasyon filmi olarak değerlendiren çok fazla oyuncu var. 

Olabildiğince eşyayla/kişiyle etkileşime geçmek sizi iyi kararlar vermek yönünde etkileyecektir. (Bu, daha ziyade bir tavsiye.)

Oyunun Türkçe dil desteği yok. İngilizcenize güveniyorsanız zorlanmayacağınız bir seviye olduğunu düşünüyorum. Orta seviye İngilizcem ile hiç sorun yaşamadan oynayabildim. Sorun olursa da zaten Türkçe yama indirebilirsiniz. 

The Wolf of Among Us, mobil platformlara da taşınmış. İlk bölüm ücretsiz kalanı için bölüm başına ya da toplu olarak ücret ödüyorsunuz. İlk bölümü mobilden oynayıp para vermeye değer mi değmez mi değerlendirmesini yapabilirsiniz.

Tüm oyunu oradan oynamanızı tavsiye etmem. Steam üzerinden 39 TL ödeyerek tüm oyunu alırken mobilde 30 TL gibi bir fiyata tek bölüm alabiliyorsunuz. Bilgisayarda indirimleri takip ederseniz, normal fiyatının yarısına bile bulabilirsiniz.

Son maddemiz: Müzikler cidden harika.

Sahnelerle inanılmaz güzel uyuşuyor ve oyunun atmosferine kapılmayı çok kolaylaştırıyor. Tabi müziklerin asıl amacı da bu, ama her oyun başaramıyor maalesef. Bu cepheden bakınca da yüksek puan alıyor ve nihayet sizi bu güzel oyuna bir şans vermeye davet ediyorum.

the wolf of among us
Bu içeriği beğendiniz mi? Bunun gibi daha fazla içerik üretebilmemiz için bize Patreon´da destek olun. 🙂
10layn.com Patreon button

Ayşegül Kibar

Tüm yazıları

E-bültenimize kaydolun.