Ailemizin üyeleri olan, sevgi ve şefkatle yaklaştığımızda bize ne kadar da çok bağlandıklarını gördüğümüz kediler hakkında ilginizi çekebilecek ve onları daha iyi tanımanıza yardımcı olabilecek gerçekler:

Sahiplerinin tuvalette savunmasız olduğunu düşünürler
Kedilerin çoğu zaman sahipleri tuvalete girdiğinde kapıda beklemelerinin sebebi, savunmasız ve korunmaya muhtaç olduklarını düşünmeleridir.


Kuş gördüklerinde çenelerini titretirler
Kedilerin, kuş gördüklerinde çenelerini titreterek ”vik ”sesi çıkardıklarını duyarız. Bu sesi kuşlardan öğrendikleri için yapmazlar. Doğada avcı olan kediler, içgüdüsel olarak ‘vik’ sesi çıkararak kuşların arasında görünmeyeceklerini düşünürler.

Kedilerin, bizleri büyük kediler olarak gördüklerini düşünüyoruz
Kedilerin bizleri büyük kediler olarak gördüğüne ve bu yüzden bize karşı sahiplenme duyguları olmadığına inanıyoruz.
Bugüne kadar ulaştığımız sonuçlara göre; bizler sadece onların bakımını yapabilen ve onlara sevgi gösteren, büyük, tecrübeli kedileriz.


Yalnızca mutlu oldukları için mırlamazlar
Mutlu oldukları zamanların yanı sıra huzursuzluk yaşadıklarında da mırlarlar. Örneğin; hamileyken doğum sancısı çektiklerinde ya da başka bir sebeple acı çektiklerinde de mırlarlar. Ancak her mırlamanın frekansı farklıdır.

Mırlamayı nasıl gerçekleştirdikleri belli değildir, ama mırlamalarının insan vücuduna faydası vardır
İlk bilgilere göre; hekimler, mırlamanın kan dolaşımıyla alakalı olduğunu sanmışlar. Daha sonra gırtlaklarındaki kasları kasmalarından dolayı olduğunu savunmuşlar. Bugün de araştırmalar devam etmektedir, ancak henüz net bir bulguya rastlanamamıştır.
Mutluluk mırlamasının bize en büyük faydası ise, karşılıksız sevgiyi hissettirmesidir. Buna ek olarak; stres seviyemizin düşmesine, kan basıncımızın düzenlenmesine ve bağışıklık sistemimizin güçlenmesine yardımcı olabileceği ile ilgili sonuçlara rastlanmıştır.


Kediler de horlar
Kediler her yerde uyumazlar. Öncelikle kendilerine güvenli bir bölge oluştururlar. Uyuduklarında ise, özellikle kilo fazlası bulunan, burnu küçük ve basık olan kediler horlayabilirler.

İnsanlardan çok daha geniş bir frekansta duyarlar
İnsanlar, 20 ile 20.000 Hz aralığındaki titreşimi duyabilirken; kediler, 100 ile 60.000 Hz aralığındaki titreşimleri duyabilirler.
Bu yüzden yüksek seslerden, bebeklerin ağlama sesinden, elektrikli süpürge ve saç kurutma makinesi gibi cihazların sesinden korkar veya rahatsız olurlar. Böyle durumlarda yaşam alanlarında belirledikleri gizli bölgelere saklanabilirler.


Tükürükleri antiseptiktir
Tükürükleri antiseptik olduğu için kendilerini yaladıklarında temizler ve dezenfekte ederler. Dillerinin üzerinde bulunan papilla isimli küçük pütürler sayesinde de kendilerini tararlar. Papilla aynı zamanda mamayı kabın içinden almalarına yardımcı olur.

Mutsuz ve hasta kediler kendilerini temizlemez
Temizlikleriyle bilinen kediler, mutlu olduklarında günde 5-8 saat kendilerini yalarken, mutsuz veya hasta olduklarında tüylerini neredeyse hiç yalamazlar.


Onlar için gün, gece başlar
Kediler günün büyük bir bölümünü uyuyarak geçirirler. Gece olduğunda ise, koşmaya, oynamaya başlarlar. Bunun öncelikli sebebi, mamalarını gündüz yemeleridir. Çoğunlukla yemek yedikten sonra uyur, enerjilerini gece atarlar.
Kedilerin gece yaşamalarının bir diğer nedeni ise, gece karanlığında keskin bir şekilde görme kabiliyeti olan kedilerin, karanlıkta avlarını kolayca yakalayabilmeleridir.